Lettergrootte - +
Contrast - +

Alles in de wijk: Vreeswijk

Informatieavond verkiezingen

Informatieavond verkiezingen

Op woensdag 7 maart is samen met het Wijkplatform Vreeswijk een politieke avond georganiseerd voor inwoners van Vreeswijk en Nieuwegein om in debat te gaan met de politieke partijen. Alle 11 lijsttrekkers van de politieke partijen die meededen aan de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018 waren aanwezig.

Eén van de doelstellingen van de avond was om zo veel mogelijk interactie met de zaal te hebben om zo de politiek dichter bij de inwoners te brengen en verbindingen te leggen tussen partijen onderling in plaats van het opzoeken van tegenstellingen.

De avond is als zeer succesvol ervaren en dat kwam ook uit de uitgebreide evaluatie die wij hebben gedaan. Er zijn meer bewoners op afgekomen dan wij in eerste instantie hadden verwacht, namelijk ruim 125 bezoekers. Daarnaast hebben heel veel vrijwilligers bijgedragen om deze avond mogelijk te maken.

Seizoensfinale Akoesticafé

Seizoensfinale Akoesticafé

Het AkoestiCafé heeft het eerste volledige seizoen afgesloten met een spetterende avond in ’t Veerhuis. Dit was bovendien de eerste keer dat het rondreizend muziekconcept in Nieuwegein-zuid te gast was. Deze avond hebben we ook onze nieuwe lichtinstallatie in gebruik genomen. Naar schatting 130 gasten hebben kunnen genieten van drie liveoptredens. De avond is geopend door Zac Chapman, zanger-gitarist van Electric Company. De tweede set werd verzorgd door Yorick van Norden, die in september zijn tweede soloalbum uitbrengt. De avond werd afgesloten met een knallend optreden van Van Piekeren, die met hun onweerstaanbare combinatie van humor en prachtige liedjes iedereen met een grote grijns op het gezicht naar huis heeft laten gaan. Dat de beoogde headliner die middag had afgezegd is achteraf gezien slechts een tijdelijke domper geweest: de avond is één groot muziekfeest geweest!