Lettergrootte - +
Contrast - +

Alles in de wijk: Huis de Geer

Buurtbarbecue en fietstocht

Buurtbarbecue en fietstocht

Het buurtfeest van De Bruijnstraat en omgeving bestond dit jaar uit een middagactiviteit, een op maat verzorgde fietstocht via het Gilde Utrecht, en een avondactiviteit, een barbecue verzorgd door “Grillburger”. 23 mensen namen deel aan de fietstocht onder leiding van een enthousiaste gids. Deze leidde de groep langs de Plofsluis, Fort het Hemeltje, en Fort Lunet II, III en IV. Velen van ons hadden graag langer willen blijven maar we moesten weer op tijd terug zijn voor de barbecue. De barbecue was van prima kwaliteit en het weer zat geweldig mee. Al met al was de stemming opperbest. Het opruimen was snel gebeurd: vele handen maken licht werk. Elk jaar merken we weer dat dit evenement bijdraagt aan de onderlinge verstandhoudingen in de buurt. We gaan er dan ook meer door: voor het volgende jaar hebben de organisatoren zich al weer aangemeld.

Club Rhijnhuizen

Club Rhijnhuizen

Rijnhuizen heeft fraaie natuur, water om in te varen en te vissen, een fort met park en een historisch kasteel met kasteeltuin. Maar de parels zijn verstopt, achter een kantorengebied in transformatie. Er is volop interesse om in zo’n bijzondere omgeving centraal in Nederland, woningen te ontwikkelen. Het is tijd om iedereen te laten zien hoe mooi Rijnhuizen is. Tijd om van Rijnhuizen een mooi en herkenbaar woon-, werk- en leefgebied te maken. Club Rhijnhuizen zet zich in om deze transformatie aan te jagen, partijen aan elkaar te verbinden en het imago van het gebied te verbeteren door de kwaliteiten zichtbaar te maken. Club Rhijnhuizen is voor iedereen die in en om Rijnhuizen woont, werkt, eigendom heeft en ontwikkelt. We werken samen aan een hogere gebiedskwaliteit, evenementen en activiteiten, (mobiele) horeca, bedrijfsbezoeken, hardloop- clubs voor medewerkers en bewoners, gezamen- lijk vervoer naar Utrecht CS, gebiedsmarketing, placemaking et cetera. Leden kunnen deelnemen aan de clubdagen en activiteiten en inbreng geven aan het transfor- matieproces. Ook kun je als lid eigen projecten of subclubs starten binnen Club Rhijnhuizen. De club is opgericht door ons: Hans Karssenberg en Emilie Vlieger. Wij zijn in juli 2015 door de gemeente en provincie gevraagd om een gezamenlijke aanpak op te zetten waarbinnen Rijnhuizen stapsgewijs kan transformeren naar een fijne woon-, werk- en leefomgeving. In november 2015 besloten we dit te doen binnen de Club Rhijnhuizen. Club Rhijnhuizen organiseert diverse activiteiten. Zo is er twee keer per jaar een vastgoedmarkt om vraag en aanbod en ontwikkelaars en eigenaren aan elkaar te verbinden. Bijna maandelijks zijn er clubdagen met wisselende thema’s en de club organiseert, het liefst op initiatief van leden, evenementen die mensen kennis laten maken met al het moois van Rijnhuizen. Heb jij ideeën, wil je lid worden of meer weten van de club? Neem contact op met ons! En volg ons ook op Facebook!

Midzomeravond in Huis de Geer

Midzomeravond in Huis de Geer

Tijdens de Midwinterlichtavond kwam de wens naar voren dat buurtbewoners uit Huis de Geer het ook leuk zouden als er een activiteit georganiseerd zou worden in de zomermaanden.

Joke, Anna-Lise, Inge, Gerda en Carla hebben hier gehoor aan gegeven en dit resulteerde op zondag 24 juni in een gezellige Midzomeravond met een buurtbarbecue, een springkussen en spelletjes voor de kinderen. Het mega schaakbord was met name bij jongvolwassen buurtbewoners een succes. Gelegenheidsmuzikanten John en Lourens waren er ook nu weer bij en verzorgden, tussen de bedrijven door, mini-workshops Djembé voor jong en oud. Hier was veel animo voor.

Buurtbewoner Rob was op het idee gekomen om een lam aan het spit te roosteren, die hij bij de halalslager had gehaald, zodat ook moslim buurtbewoners van Huis de Geer mee konden doen. Al snel startte de eerste buurtgesprekken rondom de barbecues. Sommige gesprekken gingen van ‘Goh, wat heb jou een tijd niet gezien!’ tot ‘Waar woon jij dan precies?’.

Er werden kaartjes uitgedeeld waar een ieder zijn of haar ‘tip’ of ‘top’ voor de wijk op kon schrijven. Deze kaartjes werden op in het aanwezige zomerboeket gehangen, waardoor het een nóg fraaier boeket werd en waaruit ideeën zijn gekomen voor volgende initiatieven.

Het bleef lang gezellig op het grasveld langs de Dr. Schaepman- en de Dr. Poelsstraat.
De organisatoren werden bedankt door de aanwezige buurtbewoners met een applaus en de woorden: ‘Dit is voor herhaling vatbaar’ of ‘Ik hoop dat we dit erin houden’.