Lettergrootte - +
Contrast - +

Alles in de wijk: (Hoog)zandveld/Lekboulevard

Festival Lentekriebels

Festival Lentekriebels

Een festival waarin men kon beleven wat Nieuwegein allemaal in huis heeft aan podiumtalenten en vrijwillige inzet.

In het podiumprogramma waren veel Nieuwegeinse talenten actief, waaronder onze trots: 7 leerlingen van het Anna van Rijn College, die samen een set van 40 minuten deden (solo/duo zang, muziek, dans). Ook was er een gezelschap van 5 traditionele Turkse danseressen. Er waren 2 Koerdisch-Perzische dichtkunstvoordrachten. Er waren een openingsband en een slotband. De openingsband bestond eveneens uit scholieren van diverse scholen. Er waren diverse dansgroepen. En Amado speelde 3 kwartier, een Nieuwegeinse singer-songwriter. Een heel divers programma!

Daarnaast werden ook workshops aangeboden door onder andere: WIJ 3.0, Jeugdland, KCN, SportID, VTV, Wandelgroep Dorpshuis Vreeswijk, Boerderij IJsselstee (Natuurkwartier), MOvactor. De creatieve workshop en de handverwen-workshop van WIJ 3.0 werden heel goed bezocht. Dat gold ook voor het dierenweitje. Het collectieve bewonersschilderproject was weer zeer succesvol. En kinderen genoeg die zich wilden laten schminken!

Kinder- en buurtfeest

Kinder- en buurtfeest

Op 8 september is een buurtfeest met barbecue georganiseerd voor omwonenden van de Reigersbek. Dit buurtfeest was omgebouwd tot een heus kinderfeest. Er waren kinderactiviteiten waarbij 7 spellen zijn bedacht. Kinderen kregen een kaartje en die moesten ze af laten stempelen bij de spelen. Zodra het kaartje vol was, konden ze een ijsje en een klein presentje halen. Ook konden er suikerspinnen worden gehaald en was er een springkussen, welke erg populair was. Ook was er een barbecue en een gezellige avond met swingende muziek van DJ Daan. Het was een erg gezellige dag.

Speelplaats Stokroos

Speelplaats Stokroos

Op het pleintje tussen de straten Stokroos, Waterlelie en Akelei wordt een speelplaats gerealiseerd zodat ook de jonge kinderen uit de wijk een aantrekkelijke en veilige speelplek hebben. Doel is eveneens dat deze speelplek zorgt voor een ontmoetingsplek tussen jong en oud.