Lettergrootte - +
Contrast - +

Alles in de wijk: Galecop

Buurtbarbecue Bertus Aafjeshove

Buurtbarbecue Bertus Aafjeshove

Net nadat de tent voor de buurtbarbecue is opgezet, komt een windhoos en een regenbui waar je niet vrolijk van wordt. De tent gaat tegen de grond met alles wat erin stond en de stokken zijn kapot gegaan. Gelukkig zijn er altijd creatievelingen die een aanvaardbare oplossing vinden. Eén van de buren biedt aan dat het in een garage aan het pleintje wordt gehouden, iemand anders heeft nog een andere stevige partytent. En wat hebben we een reuze gezellige avond gehad. Ondanks de krappe ruimte voor zoveel mensen

was de sfeer optimaal en is er heel wat afgekletst onderling. Voor de kinderen was er nog een

verrassing. De “Picnic” auto kwam langs met een spel voor de kinderen. Dit vonden ze zo leuk dat ze er niet bij weg te slaan waren toen ze binnen werden geroepen om een lekker patatje te komen eten (en dat wil wat zeggen want een patatje is toch wel je van het). Na heel veel bedankjes aan de buurvrouw waarvan de garage was en uitingen dat men zo’n gezellige avond had gehad, was het feest om 23.30u afgelopen en kijken we terug op een ontzettend geslaagde buurtbbq.

Duidingsborden Galecop Veilig

Duidingsborden Galecop Veilig

Het aanschaffen en ophangen van borden waarmee zowel wijkbewoners als ‘onuitgenodigde gasten’  (auto-, schuur- en of woninginbrekers) wordt gewezen op de diverse in Galecop bestaande appgroepen. Met de borden worden ze zo gewezen op de bestaande sociale controle in de wijk. Deze borden zijn geplaatst bij bijna elke fiets- of auto-entree van de wijk of op andere relevante plaatsen in de wijk. In totaal zijn er 20 borden aangeschaft. We hopen met een en ander bij te dragen aan een reductie van het aantal woning- en autoinbraken en daarnaast hopen we bij te dragen aan het gevoel van veiligheid van de bewoners die we bovendien een platform geven om hun veiligheidsideeën te ventileren.

Galecopperband

Galecopperband

Een wekelijkse bewonersactiviteit voor eenzame en/of licht dementerende mensen die in of rondom de wijk Galecop wonen. Met als doel om voor de mensen in de wijk  gezellige middagen te organiseren op vrijwillige basis. Dit houdt in op creatieve vlak, kooksessies, gesprekken over hun leven in groepsverband, bewegen met de daarvoor bestemde middelen op hun niveau en geheugenspellen. Elke middag zal anders ingevuld worden. Doel is om op deze manier mooie ontmoetingen tot stand te brengen en iedereen een gezellige middag te bezorgen.

Galecopperpark Sublime

Galecopperpark Sublime

Galecopperpark Sublime is een opvangcentrum voor verwaarloosde en mishandelde (weide) dieren. De dieren die wij opvangen worden gerevalideerd en eventueel herplaatst. Wij vangen voornamelijk paarden op. Deze houden wij op een groot stuk land van ruim 5,5 hectare, hier staan ze 24/7 buiten met een schuilstal. Ernstig zieke paarden worden apart geplaats zodat zij rustig kunnen bijkomen.

Ibizafair

Ibizafair

Op 20 mei is een Ibizafair georganiseerd in Galecop. Er was voor iedereen wat te doen: een markt met kramen, springkussens voor kinderen, spelletjes, live muziek en workshops. De workshops varieerden van bloemschikken tot dromenvangers maken. Ook was er de mogelijkheid voor kinderen om te knutselen en waren er gratis suikerspinnen. Het was een schitterende dag het weer zat mee, iedereen relaxed.