Lettergrootte - +
Contrast - +

Alles in de wijk: Batau-Zuid

African welfare foundation

African welfare foundation

Wij leren mensen in Shamu, Kenya om zelfredzaam te worden. We hebben 1 hectare eigen land waar al een groen project gestart is, ook worden er al schooluniformen ,tassen en kussen hoezen gemaakt. Binnenkort gaan we ook starten met de bouw van een schooltje, zodat de kids niet ver meer hoeven te lopen voor onderwijs.

Halloween Batau-Zuid

Halloween Batau-Zuid

Op 27 oktober liepen tussen 18:30 uur en 21:00 uur eng verklede kinderen door de straten met lampionnen. Ze maakten de bewoner een beetje bang en riepen “trick or treat”. In ruil voor hopelijk iets lekkers.

Tot 19:15 uur konden de allerkleinsten ook meedoen, want tot die tijd mochten de jongeren hen bang maken op straat. Vanaf 19:15 uur waren niet alleen sommige huisentrees griezelig, ook de straten waren eng. Met dank aan een aantal superleuke jongeren in onze wijk. Naast het lopen door de straten was er een heus spookhuis ingericht in de gymzaal van de Meanderschool. Hier was een kleine traktatie. Voor de traktatie voor de kinderen is een beroep gedaan op de Jumbo Walnootgaarde die graag zijn medewerking verleende. Het spookhuis zelf werd door sommige kinderen als doodeng ervaren, door sommigen als spannend en door sommigen als een ‘eitje’. Maar over het algemeen alleen heel veel positieve reacties. In totaal zijn er zo’n 270 kinderen geweest. Met de ouders erbij heeft de organisatie meer dan 500 man in het spookhuis gehad.

Jongerencentrum The Pit

Jongerencentrum The Pit

Jongeren van De Vrienden van Muziek maken al enige tijd gebruik van The Pit voor hun activiteiten. Het oude gebouw aan de Nedereindseweg is flink opgeknapt door de jongeren en wordt geheel gerund door spontane vrijwilligers die er graag aan werken om een plek voor jongeren in Nieuwegein te hebben. Een plek om elkaar te ontmoeten en muziektalent te delen door evenementen. In het jongerencentrum vinden muziekoptredens plaats en zijn oefenruimtes voor popbandjes.

Vrijdag 9 oktober j.l. is de huurovereenkomst ondertekend door de beheerstichting die het gebouw de komende 10 jaar exploiteert, beheert en onderhoudt. ’Met The Pit is er een jongerencentrum en poppodium dat aansluit bij de behoeften van jongeren. Zo’n eigen plek was een lang gekoesterde wens. Er is nu een prachtig initiatief van de jongeren. De gemeente maakt dit initiatief en de eigen kracht van de beheerstichting van harte mogelijk’, aldus wethouder Martijn Stekelenburg van onder andere Cultuur.

The Pit is de hele week open:

maandag t/m donderdag van 20.00 uur tot 01.00 uur
vrijdag t/m zaterdag van 21.00 uur tot 03.00 uur
zondag van 20.00 uur tot 01.00 uur