Lettergrootte - +
Contrast - +

Alles in de wijk: Batau-Noord

40 jaar Blijdeburg

40 jaar Blijdeburg

Op 7 juli is het 40 jarige jubileum van Blijdeburg gevierd met een buurtbarbecue. Met een opkomst van ongeveer 70 man een groot succes. Iedereen was erg blij met de barbequeverzorger Edwin die het vlees goed bereidde en ook al het servies meebracht, zodat er zo min mogelijk plastic werd gebruikt. Dus milieuvriendelijk. Af en toe gedurende die avond een afwasmachine laten draaien. De band To Coda speelde ter ondersteuning van de sfeer en zodanig dat er geen overlast voor de rest van de wijk was.

Burendag 'Vertel eens over je hobby'

Burendag 'Vertel eens over je hobby'

De burendag was een geslaagde bijeenkomst. De activiteiten werden als leuk ervaren, we hadden de workshops mandala verven op steen, windlicht pimpen met glasverf enz., handpoppen maken, leren stekken en stekjes aan bewoners geven. Er was een presentatie draaitafels reviseren en LP’s draaien uit de collectie van een buurtbewoner en de mogelijkheid je eigen LP’s te draaien. Helaas was de presentatie van het reviseren van de draaitafels door de regen niet doorgegaan, maar waren er wel enkele bewoners die met eigen LP’s langs kwamen. Erg leuk om de mensen ook beter te leren kennen door de muzieksmaak die zij hebben. De zelfgebakken taarten van onze hobbybakkers waren heerlijk en prachtig. En de wedstrijd het aantal golfballen raden was een succes. 

De bewoners die er waren, waren erg enthousiast over het initiatief en vonden het zeer geslaagd. Zij vonden het een laagdrempelige en ontspannen middag. Er zijn leuke contacten gelegd en enkele bewoners die er al jaren woonden, maar geen contact met de buurt hadden, voelde zich erbij horen. Een van deze bewoners was zo enthousiast dat hij maar bleef benoemen dat we dit veel vaker moeten doen en dat hij erg blij was dat wij dit hadden georganiseerd. Hij vertelde erg verlegen te zijn en niet op de mensen af durfde te stappen voor een praatje, maar dat nu wel gaat doen.

Jongerencentrum The Pit

Jongerencentrum The Pit

Jongeren van De Vrienden van Muziek maken al enige tijd gebruik van The Pit voor hun activiteiten. Het oude gebouw aan de Nedereindseweg is flink opgeknapt door de jongeren en wordt geheel gerund door spontane vrijwilligers die er graag aan werken om een plek voor jongeren in Nieuwegein te hebben. Een plek om elkaar te ontmoeten en muziektalent te delen door evenementen. In het jongerencentrum vinden muziekoptredens plaats en zijn oefenruimtes voor popbandjes.

Vrijdag 9 oktober j.l. is de huurovereenkomst ondertekend door de beheerstichting die het gebouw de komende 10 jaar exploiteert, beheert en onderhoudt. ’Met The Pit is er een jongerencentrum en poppodium dat aansluit bij de behoeften van jongeren. Zo’n eigen plek was een lang gekoesterde wens. Er is nu een prachtig initiatief van de jongeren. De gemeente maakt dit initiatief en de eigen kracht van de beheerstichting van harte mogelijk’, aldus wethouder Martijn Stekelenburg van onder andere Cultuur.

The Pit is de hele week open:

maandag t/m donderdag van 20.00 uur tot 01.00 uur
vrijdag t/m zaterdag van 21.00 uur tot 03.00 uur
zondag van 20.00 uur tot 01.00 uur

The Pit / Stichting De Vrienden Van Muziek

The Pit / Stichting De Vrienden Van Muziek

De Vrienden van Muziek is een stichting die is gecreëerd uit vrijwilligersinitiatief voor en door jongeren in Nieuwegein. Zo hebben wij als missie de muziekscene in Nieuwegein op te wekken, maar ook om muziekliefhebbers hun talent te stimuleren door de gebruik van onze oefenruimte en optredens op ons subcultureel podium. Daarnaast willen wij jongeren in Nieuwegein en omgeving een plek bieden om andere jongeren te ontmoeten en zichzelf te zijn. In ons pand "The Pit" aan de Nedereindseweg gebeurt het allemaal. Zo organiseren wij allerlei muziekgerelateerde evenementen en is ons café 6 dagen in de week geopend.