Lettergrootte - +
Contrast - +

Meedoen in Nieuwegein

Bekijk hieronder allerlei initiatieven van wijkbewoners in Nieuwegein. Samen met winkeliers, ondernemers, scholen, organisaties en verenigingen gaan zij vol enthousiasme aan de slag om hun wijken nog mooier, gezelliger en beter. Op een EigenWijkse manier, want samen maken we onze eigen wijk!
Hier vind je ook de initiatieven die gebruik hebben gemaakt van de regeling Geins Geluk. Denk je er zelf over na om een bijdrage aan te vragen en wil je inspiratie opdoen of ben je benieuwd welke initiatieven met behulp van Geins Geluk tot stand zijn gebracht, dan kun je een hierop selecteren.


Informatieavond verkiezingen

Informatieavond verkiezingen

Op woensdag 7 maart is samen met het Wijkplatform Vreeswijk een politieke avond georganiseerd voor inwoners van Vreeswijk en Nieuwegein om in debat te gaan met de politieke partijen. Alle 11 lijsttrekkers van de politieke partijen die meededen aan de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018 waren aanwezig.

Eén van de doelstellingen van de avond was om zo veel mogelijk interactie met de zaal te hebben om zo de politiek dichter bij de inwoners te brengen en verbindingen te leggen tussen partijen onderling in plaats van het opzoeken van tegenstellingen.

De avond is als zeer succesvol ervaren en dat kwam ook uit de uitgebreide evaluatie die wij hebben gedaan. Er zijn meer bewoners op afgekomen dan wij in eerste instantie hadden verwacht, namelijk ruim 125 bezoekers. Daarnaast hebben heel veel vrijwilligers bijgedragen om deze avond mogelijk te maken.

Vervanging doelen

Vervanging doelen

Het vervangen van de oude, vergane doelen op het voetbalveld aan de Zonne- en Mispelgaarde voor twee nieuwe anti-vandalismedoelen.
Het doel van de actie was om:

  • Het speelplezier te vergroten
  • Meer kinderen te laten buitenspelen uit de omgeving/wijk
  • Vergroten van aantrekkingskracht voor het in gebruik nemen van het veld door omringende scholen en BSO
  • Visueel aantrekkelijker maken van het voetbalveld voor de wijk

Na de plaatsing van de doelen zijn deze gelijk vol in gebruik genomen. De kinderen van de BSO en de wijk maken veelvuldig gebruik van het veld. Er wordt veel en enthousiast gevoetbald. Ook is het veld er een stuk van opgefleurd als je het vergelijkt met de oude situatie. Het doel van de Geins Geluk - aanvraag is gehaald en hiermee hebben we heel veel kinderen héééééél blij gemaakt!

Seizoensfinale Akoesticafé

Seizoensfinale Akoesticafé

Het AkoestiCafé heeft het eerste volledige seizoen afgesloten met een spetterende avond in ’t Veerhuis. Dit was bovendien de eerste keer dat het rondreizend muziekconcept in Nieuwegein-zuid te gast was. Deze avond hebben we ook onze nieuwe lichtinstallatie in gebruik genomen. Naar schatting 130 gasten hebben kunnen genieten van drie liveoptredens. De avond is geopend door Zac Chapman, zanger-gitarist van Electric Company. De tweede set werd verzorgd door Yorick van Norden, die in september zijn tweede soloalbum uitbrengt. De avond werd afgesloten met een knallend optreden van Van Piekeren, die met hun onweerstaanbare combinatie van humor en prachtige liedjes iedereen met een grote grijns op het gezicht naar huis heeft laten gaan. Dat de beoogde headliner die middag had afgezegd is achteraf gezien slechts een tijdelijke domper geweest: de avond is één groot muziekfeest geweest!

Club Rhijnhuizen

Club Rhijnhuizen

Rijnhuizen heeft fraaie natuur, water om in te varen en te vissen, een fort met park en een historisch kasteel met kasteeltuin. Maar de parels zijn verstopt, achter een kantorengebied in transformatie. Er is volop interesse om in zo’n bijzondere omgeving centraal in Nederland, woningen te ontwikkelen. Het is tijd om iedereen te laten zien hoe mooi Rijnhuizen is. Tijd om van Rijnhuizen een mooi en herkenbaar woon-, werk- en leefgebied te maken. Club Rhijnhuizen zet zich in om deze transformatie aan te jagen, partijen aan elkaar te verbinden en het imago van het gebied te verbeteren door de kwaliteiten zichtbaar te maken. Club Rhijnhuizen is voor iedereen die in en om Rijnhuizen woont, werkt, eigendom heeft en ontwikkelt. We werken samen aan een hogere gebiedskwaliteit, evenementen en activiteiten, (mobiele) horeca, bedrijfsbezoeken, hardloop- clubs voor medewerkers en bewoners, gezamen- lijk vervoer naar Utrecht CS, gebiedsmarketing, placemaking et cetera. Leden kunnen deelnemen aan de clubdagen en activiteiten en inbreng geven aan het transfor- matieproces. Ook kun je als lid eigen projecten of subclubs starten binnen Club Rhijnhuizen. De club is opgericht door ons: Hans Karssenberg en Emilie Vlieger. Wij zijn in juli 2015 door de gemeente en provincie gevraagd om een gezamenlijke aanpak op te zetten waarbinnen Rijnhuizen stapsgewijs kan transformeren naar een fijne woon-, werk- en leefomgeving. In november 2015 besloten we dit te doen binnen de Club Rhijnhuizen. Club Rhijnhuizen organiseert diverse activiteiten. Zo is er twee keer per jaar een vastgoedmarkt om vraag en aanbod en ontwikkelaars en eigenaren aan elkaar te verbinden. Bijna maandelijks zijn er clubdagen met wisselende thema’s en de club organiseert, het liefst op initiatief van leden, evenementen die mensen kennis laten maken met al het moois van Rijnhuizen. Heb jij ideeën, wil je lid worden of meer weten van de club? Neem contact op met ons! En volg ons ook op Facebook!